01/09: 't Pomptje-De Ton 5-2

Het nieuwe seizoen is van start gegaan en meteen stonden de nummers 2 en 3 van vorig seizoen tegen over elkaar.

Voor deze belangrijke match waren er 5 spelers aanwezig. Fre, Piet, Nick, Dave en PJ. Putter zat met her-examen, Matti had ouderlijke verplichtingen en Benoit lag ziek in zijn bed.

De match gaat van start en wij nemen meteen de bovenhand maar we wrongen de kansen telkens de nek om. De eerste keer dat 't Pomptje gevaarlijk komt opzetten was bijna raak gelukkig sloeg Fre de bal tegen de paal. Van dit moment ging het goed heen en weer kansen aan beide kanten, maar de beste kansen waren toch telkens voor ons. We bleven de druk hoog op voeren en de ongelukkige PJ tot nu toe trof raak 0-1. Met dan nog 7 min te spelen in de eerste helft kwam onze tegenstander nog een paar keer gevaarlijk opzetten. Wij hadden nog een uitstekende kans om de score te verdubbelen. PJ was alleen door en koos voor eigen succes in plaats van af te leggen aan de vrijstaande Piet. Meteen ook het einde van een spannede en goede 1ste helft.

De tweede helft gaat van start en meteen hebben wij weer kansen om de score op te drijven maar keer op keer stuiten wij op een goed sluitstuk. Het waren eerder de mannen van de pompe die konden langszij komen 1-1. Geen man over boord we moesten gewoon ons spel blijven spelen en dat deden wij aanvangkelijk ook. Telkens moesten wij opletten voor die levensgevaarlijke counters en inderdaad zo kwam de 2-1 rap op het bord. We drukten met momenten de tegenstander goed weg en Nick had de kans om gelijk te maken. Hij dreef de keeper mee tot buiten ze backlijn en probeerde te scoren vanuit een scherpe hoek de bal werd echter van de lijn gehaald door een verdediger. Meteen wordt de tegenaanval gelanceerd en in plaats dat het 2-2 moet zijn wordt het 3-1. We bleven zoeken om die aansluitingstreffer te maken, maar hun doelman was uitmuntend. Hij pakte werkelijk alles. We begonnen risico's te nemen en zo creeƫrden wij veel ruimte het werd snel 4-1. Kort na die goal konden wij milderen via Piet tot 4-2 en met nog 10 min te spelen was alles mogelijk. Maar kort voor tijd maken zij er 5-2 van meteen ook de einduitslag.
We speelden een goede match en beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar zij waren koelbloediger in de afwerking. Een gelijkspel was waarschijnlijk de terechte uitslag.

Doelpunten: PJ en Piet.