3/11 Al Dente - 't Rebbetje 5-9

Voor de match tegen de laatste in de stand stonden Fre, PJ, Nick, Dave, Matti en Piet op het blad. We moesten het opnemen tegen Al Dente, het vroegere YB Leffinge, tot nu toe hadden ze nog geen enkel punt gepakt.

De match gaat van start en meteen spelen de gasten van Al Dente met het mes tussen de tanden. Ze kregen in het begin van de match de betere kansen en wij waren nergens. We kunnen kwamen beter in de match en kregen enkele goede kansen.
We wisten dat er een doelpunt in de maak was en Nick was de maker van dienst. 1-0! We zakten plots weg en dat was het sein aan de mannen van Al dente om beter in de match komen. De gelijkmaker bleef niet lang uit 1-1. We proberden te scoren, maar iedereen koos voor eigen succes in de plaats van samen te spelen.
Daardoor konden ze op counter doorbreken en stonden we 1-2 in het krijt. Het sein aan Matti om zo snel moegelijk gelijk te maken en dat was ook zo 2-2. Weer raakte wij in het sukkelstraatje en kwamen we 2-3 achter.
Nervositeit ten volle in de ploeg maar gelukkig kon Nick de 3-3 ruststand tegen de touwen schieten. Het scheelde niet veel of de coach ging de spelers de levieten lezen in de middencirkel.

De tweede helft gaat van start en we speelden een stuk agressiever PJ stond eindelijk op scherp en meteen maakte hij er 4-3 van. We speelden plots goed voetbal en de kansen bleven zich aandienen. Piet vond ook de weg naar de netten en maakte er 5-3 van.
Al dente bleef goed meespelen, maar de doelpunten bleven gelukkig uit mede dankzij Fre en onze verdediging. PJ was ook weer aan het feest en legde zijn 2de van de avond in het mandje 6-3. We controleerde nu de match en Piet kon hun doelman nog eens verschalken 7-3.
Al Dente kwam nog weinig in het stuk voor maar als ze voor doel kwamen waren ze gevaarlijk. Zo konden ze nog eens scoren en stond de 7-4 op het bord. Na dat Piet, Nick en PJ al twee keer had gescoord wou Matti niet onder doen en shotte de 8-4 in doel.
Weer kon de YB van Al dente tegen scoren en het was 8-5. Dave probeerde na een mooi opgezette aanval de zaal te doen ontploffen maar scoren lukte niet.

Piet zorgde uiteindelijk voor de9-5 eindstand.

Een pluim aan de gasten van Al dente en niet te geloven dat zij nog geen enkel punt hebben. Op basis van hun eerste helft hadden ze kans op een overwinning. Wij stonden nergens, in de tweede helft kwam onze ervaring boven en konden we makkelijk afstand nemen al moesten we blijven opletten van hun scherpe tegenaanvallen.

Doelpunten: Piet (3), Pj (2), Matti (2), Nick(2)